Wat levert het op?

Wat is het resultaat van Talentwijzer

Beide halen voordelen uit de inzet van Talentwijzer. Voor het gemak hebben we hier een paar belangrijke voordelen voor de professional en de jongere onder elkaar gezet.

Voor de professional

Ook voor de onderwijsprofessional valt veel te halen uit het werken met Talentwijzer.

Positiviteit is een groot goed. Waar wij je bij begeleiden is de verdieping in de positieve benadering van jongeren en mensen in het algemeen. 

Wij geloven dat een positieve insteek en benadering van de capaciteiten van een jongere essentieel is om zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. 

Een ander voordeel voor jou als professional is dat je jongeren als individu kan begeleiden.

Door meer inzicht in jongeren te krijgen kan je als professional je begeleidingsstijl afstemmen op de jongere.  

Bijvoorbeeld inzicht in de manier van communiceren en het karakter van een jongere kan helpend zijn in het contact tussen docent/leerling.

Jongeren hebben te vaak het gevoel dat ze ergens niet goed in zijn. Onze maatschappij heeft de tendens te focussen op zaken die we moeten ontwikkelen in plaats van de focus te leggen op onze kwaliteiten. 

Wat jij je studenten/coachees kan bieden is het inzichtelijk maken van de talenten van jongeren op het moment dat het zo belangrijk is te weten wat je kan, namelijk op de keuzemomenten richting de toekomt. 

Zo draag je niet alleen bij aan meer inzicht bij jongeren maar help je hen ook om naar zichzelf te kijken vanuit de talenten. 

Tegenwoordig is er een grote verandering gaande in het bedrijfsleven. Steeds meer bedrijven stappen af van strakke competentieprofielen om functies te vervullen en maken de mensen in de organisatie steeds meer zichtbaar. 

De focus komt op de talenten en wensen van de werknemers in plaats van het vervullen van statische functieomschrijvingen. 

Wij juichen het hebben van meer autonomie van werknemers en het verbeteren van de werksfeer in teams niet alleen toe, maar dragen hier graag aan bij. 

Meer informatie

Voor de jongere

Hieronder zie je wat Talentwijzer de jongere kan bieden.

Het is niet zo makkelijk om precies te kunnen zeggen wat je leuk vindt om te doen. Want wat past eigenlijk bij je? Wat vind je echt leuk om te doen? 

Natuurlijk kan je wel iets zeggen over jezelf maar meestal denken we niet uit onszelf zo ver na over hoe we in elkaar steken. 

Hoe tof als je nog beter weet waarom jij dingen leuk vindt, maar ook om te weten wat je energie geeft en welke dingen je energie kosten. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Iedereen heeft talenten!

Soms vinden we het lastig om onze eigen talenten te benoemen, of horen we mensen zelfs zeggen dat ze talentloos zijn, dit is echt niet zo! 

Talentwijzer helpt je jouw talenten te ontdekken zodat je deze op school maar ook privé in kan zetten en verder kan ontwikkelen. 

En hoe fijn als je ook je keuzes op het gebied van school, studie of werk aan kan passen op je eigen talenten. 

Natuurlijk kan je wel keuzes maken, begrijp ons niet verkeerd. Je zal vast wel weten welke Netflix serie je wil zien of welke kleding je in de ochtend aan trekt.

Waar we het hier over hebben zijn de keuzes die je maakt op school, over je (toekomstige) studie of op je werk. 

Het is wel fijn als je deze keuzes maakt omdat je weet wat je wil of wat bij jou past -in plaats van kiezen wat het gemakkelijkste is of kiezen wat je beste vriend(in) kiest. 

Meer weten?

Testcode invoeren