Hoe werkt het?

Alles wat je wil weten over Talentwijzer

als professional

Hieronder staat het proces beschreven als nieuwe Talentwijzer gebruiker. De training volg je eenmalig, hierna heb je alles in eigen beheer.

Allereerst wat tof dat je interesse hebt in Talentwijzer.

Omdat we graag meer willen weten over jou als onderwijsprofessional en graag meedenken over de inzet van Talentwijzer in jouw praktijk, vinden we het fijn om in contact te komen.

We sparren dan over mogelijke toepassingen passend bij jou. Tot slot plannen samen de basistraining in.

Omdat Talentwijzer een psychologisch meetinstrument is en wetenschappelijk onderbouwde modules bevat, vinden we het van groot belang dat je leert wat de achtergrond van alle modules is. 

Je leert hoe alle modules er uitzien en wanneer je deze gebruikt. Ook leer je hoe je het testsysteem gebruikt. 

Dit betekent dat je na het afronden van de training in staat bent:

Zelf de Talentwijzer talentscan voor iedere jongere samen te stellen

Een testcode aan te maken voor de jongere

Resultaten kan downloaden en interpreteren. 

Tot slot besteden we nog aandacht aan het terugkoppelgesprek. 

Natuurlijk zijn we na deze training altijd beschikbaar om je te ondersteunen als je nog hulp nodig hebt. 

Dit is de eerste stap in het traject van de Talentwijzer afname bij de jongere. 

Je gaat samen in gesprek om de wens van de jongere te verhelderen en samen te bepalen welke modules helpend kunnen zijn om inzicht te bieden.

Naar aanleiding van dit gesprek bepaal je welke modules de jongere in gaat vullen en maak je een testcode aan in het testsysteem.

De aangemaakte testcode verstuur je naar de jongere per e-mail. Met deze code kan de jongere inloggen op deze website rechts bovenin door te klikken op ‘Testcode’. 

Vervolgens vult de jongere de vragenlijsten in.

Nadat de jongere de vragenlijsten heeft ingevuld, download je de resultaten uit het testsysteem. Samen met de jongere bespreek je de resultaten en de inzichten die deze geven.

Omdat Talentwijzer geen kant-en-klaar (bijvoorbeeld profielkeuze/studiekeuze) resultaat geeft is het van belang samen een plan te maken om met de verworven inzichten aan de slag te gaan.

Samen met de jongere maak je een concreet plan om stappen te zetten naar aanleiding van de verworven inzichten.

Dit kunnen allerlei verschillende dingen zijn die je samen bespreekt, het moet immers een stap zijn waar de jongere zich prettig bij voelt. 

als jongere

Hieronder zie je per stap hoe dit werkt. Zo kan je jezelf goed voorbereiden. 

Je gaat samen met je docent/coach in gesprek om jouw wens te bespreken en samen te bepalen welke modules helpend kunnen zijn om jou te helpen met je vraag.

Naar aanleiding van dit gesprek krijg je per mail een testcode van je docent/coach per mail.

Met de code die je ontvangen hebt per mail kan je inloggen op deze website rechts bovenin door te klikken op ‘Testcode’. 

Vervolgens vul je de vragenlijsten in.

Als je meer wil weten over de inhoud van de vragenlijsten; kijk dan even bij je opleidingsniveau (en klik ook even op opbouw modules)

Bij elk onderdeel krijg je eerst een uitleg en een oefenvraag, pas daarna begint de vragenlijst echt. Ook kan je na een afgerond onderdeel even pauzeren mocht je dit fijn vinden. 

Als je alle vragenlijsten hebt ingevuld klik je op ‘afronden’ en worden de resultaten naar je docent/coach opgestuurd. 

Nadat je de vragenlijsten hebt ingevuld, bespreekt je docent/coach samen met jou je resultaten. Ook bespreek je tot welke nieuwe inzichten de resultaten leiden. 

Omdat Talentwijzer geen kant-en-klaar (bijvoorbeeld profielkeuze/studiekeuze) resultaat geeft is het van belang samen met je docent/coach een plan te maken om met de inzichten aan de slag te gaan. Je wil natuurlijk wel aan de slag met wat je te weten bent gekomen over jezelf!

Samen met je docent/coach maak je een concreet plan om stappen te zetten richting jouw wens.

Dit kunnen allerlei verschillende dingen zijn die je samen bedenkt en bespreekt. Het belangrijkste is dat het een plan moet zijn waar jij je prettig bij voelt. 

Testcode invoeren