Award verhalen

Ervaringsverhalen

Lees hier drie verschillende verhalen van Awards deelnemers en wat de deelname heeft betekent voor hun toekomst.

Jette is doorgegaan en heeft haar gouden Award gehaald . Ze is als ambassadeur nog steeds actief voor Award Nederland.

Jette vertelt: ‘In de afgelopen twee jaar ben ik penningmeester geweest voor het Vesterbestuur.

Vester is de scholierenvereniging van de school Stad en Esch Zuideinde, te Meppel. Vester is de oudste scholierenvereniging van Nederland en in 2015 bestaat de vereniging 150 jaar! Zo organiseren we gedurende het schooljaar feesten.

Als kers op de taart organiseren we ieder jaar het gala. Op de vrijdagavond is het zogenoemde Klein Gala, het galafeest voor de onderbouw. Zaterdagavond is het de beurt voor de bovenbouwleerlingen.

Gedurende drie maanden is het Vesterbestuur iedere zondag op school aanwezig om daar samen met de zogenoemde musical crew een musical in elkaar te zetten.

Ik heb mijn tijd bij het Vesterbestuur gezien als een ontzettend leuke, leerzame tijd. Ik heb geleerd om samen te werken en om met een groep naar iets toe te werken. Een ieder heeft dezelfde passie en het is ontzettend leuk dat je dit deelt. Hoe ga je nou precies in contact met bedrijven, hoe maak je afspraken, hoe kom je afspraken na. Met zijn allen om de tafel zitten om ideeën te bedenken en deze tot uitvoer te brengen.

Als penningmeester heb ik specifiek geleerd om te gaan met het financiële beheer van de vereniging. Hier heb ik ervaren dat ik mijn rug soms echt recht moest houden om te zorgen dat er verantwoord met het geld om wordt gegaan’.

Chris begon op het VMBO in Helmond, studeert nu op het HBO en heeft zijn eigen bedrijf in boomverzorging. 

Chris vertelt: “Eerlijk is eerlijk, ik ben als tiener begonnen met de Award omdat de expedities me heel gaaf leken. Dat was voor mij de doorslaggevende factor. Al het andere nam ik voor lief. Dacht ik. En de expedities waren ook tof. Ik ben in Wales en Kenia geweest en daar heb ik zoveel waardevolle lessen geleerd.

Als begeleider heb ik samen met anderen een internationale expeditie geregeld, naar Finland. Het was ontzettend mooi om er daar voor te zorgen dat we de verschillende nationaliteiten bij elkaar brachten. We leerden veel over elkaars culturen. Als ik terugkijk op alles, hebben de expedities me veel gebracht.

Maar waar ik niet bij stil stond, is dat ik daarnaast nog veel meer heb geleerd, juist door de doelen die ik op andere gebieden heb gesteld en gehaald. Het belangrijkste is misschien wel dat ik nu weet dat hele kleine dingen, tot hele grote dingen kunnen leiden. Die waardevolle overtuiging neem ik de rest van mijn leven mee.”

Alexander presenteerde in 2011 de uitreiking van de Gouden Awards en plukt 10 jaar later nog steeds de vruchten van zijn deelname. 

Vanuit zijn appartement in Amsterdam vertelt hij: ‘De waarde van het Award programma is voor mij op lange termijn steeds meer zichtbaar geworden.

Dit met name door het feit dat ik meer dan tien jaar na het afronden van het programma, hier nog steeds de vruchten van pluk.

Ik heb zelf, eerst als deelnemer en daarna als Award-begeleider, mogen ervaren hoe waardevol het is voor jonge mensen om te leren doelen te stellen, en die op gestructureerde wijze te proberen te behalen. Daarnaast geeft het uiteraard veel persoonlijke voldoening om je in te zetten voor anderen.

Ook in het bedrijfsleven is de Award relevant. Er is bij mij geen sollicitatiegesprek voorbijgegaan zonder dat het programma ter sprake kwam. Immers, een aantoonbare inzet voor een organisatie die als doel heeft jonge mensen verder te brengen in hun ambities, zegt veel over een sollicitant.

Tot slot heb ik via de Award veel interessante mensen leren kennen en draagt de Award hiermee bij aan mijn netwerk.’

Testcode invoeren